Zastava Yugo Cabrio Sa cenom od 8.000 dolara „Yugo Cabrio” bio je najjeftiniji kabriolet u Americi – čak i u čitavoj istoriji. Simpatičan, mali automobil nastao je na osnovu želja američkih kupaca, ojačanjem čitave školjke, sa posebnim naglaskom na ram vetrobranskog stakla. Kako bi bio atraktivniji, zatamnjene su staklene površine, a zadržana je i mogućnost obaranja sedišta u cilju povećanja prtljažnog prostora. Prednja sedista tipa „katapult” kojim se automatski obara naslon i celo sediste pomera unapred.

Opremljen je i hidrauličnim sistemom za podizanje krova. U spuštenom položaju, krov se nalazi unutar karoserije zaštićen oblogom u boji enterijera, što automobilu daje prijatan estetski izgled. Ima i stakleno zadnje staklo sa grejačima, elektropodizače prozora i „aero” paket koji uključuje farove za maglu.

Zastava Yugo Cabrio
„Yugo Cabrio” bio je najjeftiniji kabriolet u Americi
„Yugo Cabrio” je upotpunio porodicu Zastava automobila. Kao najmlađi, odmah je postao i najlepši.

Iako za dva i po centimetra viši od hečbeka, Cabrio je bio isti po svim drugim dimenzijama. Uprkos ojačanjima karoserije, konstruktori su uspeli da zadrže težinu ispod 1.000 kilograma. Mali, živahan, atraktivan, jednostavan i lak za održavanje, izrađuje se sa motorima od 1.3 litra u verzijama sa dvogrlim karburatorom ili elektronskim ubrizgavanjem.

Zastava ga do 2008. godine imala u ponudi, ali se proizvodio u malim serijama i po zahtevu kupca.
(C) 2007-2008, Miroslav Pačić & Dragan Romčević. All rights reserved/ sva prava zadržana. Please call or e-mail for terms of use.
srpski english
Prijateljski servis
Lako održavanje
Istinski isplativo