Juna 2001. Zastava je potpisala pismo namere sa kalifornijskom kompanijom World Transport Authority, Inc, po kojem bi Amerikanci snabdevali Kragujevčane panelima od ugljeničnih vlakana, dok bi Zastava zauzvrat pružala pomoć pri razvoju novih vozila. Inače, Zastava je već obezbeđivala motore i prateće komponente za novi WorldStar model iz kuće World Transport Authority, Inc.

Zastava još uvek u problemima

Zastava Florida In
Zastava je 2001. ušla u solidne probleme, ali će se uskoro pojaviti dva modela sa Euro 3 motorima
Zastava Koral In
U februaru 2001. „Zastavina“ proizvodnja je opala za 62.1%, na samo 476 vozila u odnosu na 1.257 u februaru 2000. godine.

Od početka godine, proizvodnja je opala za 71.3%, na 516 vozila u odnosu na isti period 2000. godine i 1.800 jedinica.

U Bosni i Hercegovini je u februaru od ukupno 567 prodatih novih automobila samo 4 bilo iz „Zastavinog“ programa, od 721 u martu samo 5, od 693 u aprilu samo 2, koliko je plasirano od ukupno 634 u maju. „Zastavina“ proizvodnja u toku cele 2001. godine nije bila veća od 5.000 jedinica, dok je tržišno učešće opalo na 22 procenta.

Vrlo loši rezultati bili su dovoljan razlog da Vlada u aprilu započne proces restrukturiranja.

Grupa Zastava još uvek ima više od 30.000 zaposlenih, od kojih je 17.000 suvišno, te država želi da 29 firmi unutar grupacije učini nezavisnim, dok bi u matičnoj kompaniji ostalo 16 ogranaka.

Mnogi od suvišnih radnika trebalo bi da uđu u program Zastava zapošljavanje i obrazovanje (ZZO), dobijaju 2.200 dinara mesečno i prođu obuku za traženje drugog posla.

Aleksandar Vlahović
Ministar privrede i privatizacije, Aleksandar Vlahović, bio je ubeđen da je njegov plan spasio Zastavu, ali se zaposleni u najvećoj fabrici na Balkanu ne slažu s njim
Zastava protest in Kragujevac
Neki će napustiti Zastavu potpuno uz mesečnu isplatu 2.300 dinara tokom dve godine, dok drugi prihvataju i do 4.000 nemačkih maraka u tri rate.

Iz Zastava Grupe izdvaja se 27 firmi, čime se broj zaposlenih smanjuje na 14.500, a država počinje da kreditira bivše radnike koji su startovali privatan posao.

Prekobrojni radnici imali su tri mogućnosti – program Zastava zapošljavanje i obrazovanje, jednokratna isplata 200 nemačkih maraka po godini radnog staža ili pomoć tokom traženja drugog posla.

Bez programa oporavka (vrednog 50 miliona dolara i redukovanja broja zaposlenih za dve trećine) Zastava bi potpuno potonula, smatra ministar Aleksandar Vlahović:
„Zastava bi uskoro bankrotirala i tada ne bismo imali između 10.000 i 15.000 radnika viška, već bi 30.000 ljudi ostalo bez posla“.
Zadržavajući čvrst stav, Vlahović je u intervjuu za TV Kragujevac u julu rekao da Zastava nema tržište za 200.000 automobila koliko je u stanju da proizvodi, te da država ne želi da kupuje socijalni mir u Kragujevcu, kao što je bila praksa tokom protekle decenije, pri čemu se ignorisala potreba za planiranjem bilo kakve vrste.

Zaista fascinira Vlahovićeva spremnost na drastične mere kako bi se rešio jedan od „trenutno najveća četiri problema“.

Zastava protest
Broj radnika smanjen na 14.500
Prema nepotvrđenim izveštajima ministar je razmatrao mogućnost da se Zastava ustupi „Pežou“ ili „Tojoti“ za samo 1 evro.

Analitičar Srđa Trifković je doveo u pitanje Vlahovićeve motive u članku „Neispričana priča o privatizaciji u Srbiji“.

Epilog? Vlahović je obećao 1.5 milijardi dolara, ali nije ispunio obećanje – procenjuje se da je država uložila oko 50 miliona dolara u restrukturiranje „Zastave“.

Još je važnije da su i Peugeot i Toyota odbili (na sreću) Vlahovićevu ponudu (uz pretpostavku da je ona stvarno postojala).

Zastava „In L“ modeli sa Euro 3 motorima

Peugeot engines featured under the hood of the new Koral In L and Florida In L
„Pežoovi“ motori ispod haube modela Koral In L i Florida In L
Ipak, Peugeot je želeo saradnju sa „Zastavom“, koja je nastavila da ulaže u razvoj i time u svoju budućnost, iako je ministar Vlahović ovu kompaniju video isključivo kao socijalni problem.

Zastava je na salonu automobila u Beogradu 2001. godine predstavila rezultate saradnje sa dizajnerskom kućom Heuliez i grupacijom PSA Peugeot Citroen.

Na domaćem štandu su postavljena dva nova modela – Koral In/In L i Florida In/In L.

In L verzije koriste Euro 3 motore od 1.1 i 1.6 litara iz „Pežoa“ 106 i 306, ali je pre ugrađivanja izvršeno reprogramiranje upravljačke elektronike.

Prodaja će početi 2002. godine.
(C) 2007-2008, Miroslav Pačić & Dragan Romčević. All rights reserved/ sva prava zadržana. Please call or e-mail for terms of use.
srpski english
Prijateljski servis
Lako održavanje
Istinski isplativo